Hieronder zijn enkele blogs te vinden die van mijn hand zijn. Hierin geef ik een kijkje in mijn werk als kinder en jongerencoach. En deel ook kennis en ervaring.

"Er mogen zijn, ondanks alles, dankzij alles"

De slogan voor mijn bedrijf is "Er mogen zijn, ondanks alles, dankzij alles". Ik nodig mijn coachees uit om te delen wat er is. Dat hun verhaal er toe doet. En dat ze er mogen zijn, ondanks de omstandigheden. Uiten van je diepste emoties en gevoelens. Hoe lastig dat ook kan zijn. Want, echt gaan naar pijn, hoe lastig dat ook kan zijn. Het is als de waarheid onder ogen zien. Wellicht (er)kennen dat er pijn is, verdriet is, je eenzaamheid ervaart, je vermoeid bent. Blijf je doorlopen, zonder erkenning te geven aan wat er is dan kan dit zich gaan vastzetten in het lichaam en kunnen later grote problemen ontstaan zoals depressie, burn-out, somberheid.

Het is als de volgende metafoor:
Een stroompje water komt vanuit de bergen naar beneden. Elke dag vind het zijn weg naar beneden totdat, het bij de rivier komt. Het voelt fris en kabbelt door. Als het regent is de stroom sterker en heviger. Niet tegen te houden. Soms leggen mensen stenen, takken of zandhopen neer om de stroming tegen te houden. Dat lukt even, maar het water wil door, is niet te stoppen. En vind uiteindelijk zijn weg weer. Zo is het ook met ons als we door kabbelen, uiten van wat er is, wat we voelen. Wat er in ons leeft. Dan blijft het stromen. Lichaam en geest met elkaar verbonden.
Maar soms werpen we bewust of onbewust blokades op, omdat, we er geen aandacht aanschenken. We vinden dat we er niet toe doen. Ons gevoel er niet mag zijn, of niet toe doet. We bagitaliseren, de ander heeft het veel zwaarder. Vroeg of laat krijgenen we daar last van. Van binnenuit vraagt wat er is aandacht. Het kan zich dan uiten in fysieke klachten.
Belangrijk om te delen wat er is, zoek eventueel hulp. Durf kwetsbaar te zijn. Want, jij mag er zijn, ondanks alles, dankzij alles.