Hieronder zijn enkele blogs te vinden die van mijn hand zijn. Hierin geef ik een kijkje in mijn werk als kinder en jongerencoach. En deel ook kennis en ervaring.

Wazige spiegel

Mijn kennen is nog beperkt. Vanuit Bijbels perspectief mag ik weten dat ik een geliefde dochter ben, een Koningskind. Alleen ik zie dat zelf nog niet. Mijn beeld is wazig, vertroebeld. Mijn beeld klopt niet met de werkelijkheid. Mijn kennis nog beperkt, straks zal ik volledig kennen, zoals ik zelf gekend ben.

Het thema spiegel liet me de afgelopen weken niet los. Hoe kijk ik naar mezelf. Ik vond het nogal wat. En dan gaat het hierbij nog om het uiterlijk. Als ik voor de spiegel sta zie ik mezelf NIET hoe ik werkelijk ben. Ik zie mezelf in spiegelbeeld. Mijn spiegelbeeld kijkt terug. En toen ik op Wikipedia las dat; het spiegelbeeld van hoe men iets normaal ziet wordt soms SPIEGELVERKEERD genoemd.

En juist in die verwarring ligt voor mij zo’n schat aan waarde. Want, ik kijk nu nog in een wazige spiegel. Kan mezelf niet zien zoals ik zelf gekend ben. Maar, mag wel gaan staan voor mijn identiteit. In mijn onderzoek naar zelfbeeld kwam ik er achter dat het beeld dat je hebt van jezelf zo gekleurd is door de het gezin waar in je geboren word, het land, de stad, je wijk, je straat, je school, je omgeving. Je opvoeding, hoe je benaderd word geeft al een vertroebeld beeld van wie je werkelijk bent. De verwachting die mensen van je hebben, de druk die bewust of onbewust op je gedaan word.
Mag en kun je zijn wie je werkelijk bent.

En toch gaan wij jongeren leren over dit thema. En is het me zo duidelijk geworden dat we dit moeten doen vanuit de woorden uit het laatste vers van de Bijbeltekst. Woorden spreken van liefde, waarin we jongeren mogen leren dat ze uniek zijn, bijzonder, talentvol, vol kwaliteiten. Dat zij mogen zijn wie zij zijn. Dat ze zich niet hoeven te vergelijken. Zij zijn prachtig gemaakt.
Daarin gaan staan, in die waarheid geeft zoveel kracht.

Creatieve Preventie is een platform voor en door jongeren. Zo bieden zij paas en kersttours aan waarin jongeren opgebouwd worden over verschillende thema’s. Ook biedt Creatieve Preventie programma’s aan op scholen, met voorlichtingen en workshops. Meer informatie over de programma’s van Creatieve Preventie kijk op www.creatievepreventie.nl.