Friendshipcards

FriendshipCards: een set kaarten waarmee je spelenderwijs en visueel in gesprek kunt met je kind over emoties. Vanuit de emoties (zoals boosheid, verdriet of eenzaamheid) kun je aan de hand van de kaarten doorpraten over de 'Slechte Acties' die we doen, vervolgens wat 'Goede Acties' zijn, om dan via 'Goedmaken' uit te komen bij de Positieve Emoties. Het is briljant geïllustreerd en het versterkt de verbinding tussen ouder en kind. Dit spel is ook goed te spelen in groepen en kan dus ook gebruikt worden in het onderwijs binnen coachingstrajecten etc. Het geeft je concrete handvaten om in gesprek te blijven ook als de emoties negatief zijn. En als je dit in rustigere tijden oefent, geeft het in stressvolle tijden houvast in de connectie met je kind(eren).

Op 9 oktober zal er een workshop plaatsvinden waarin we coaches, leerkrachten, ib-ers willen trainen om het kaartspel te leren spelen. Na het volgen van de workshop ben je in staat om de kaarten te gebruiken in je gezin, klas of individueel traject.

Het spel is alleen aan te schaffen na het volgen van de training. Wel is het mogelijk om meerdere spelen aan te schaffen. De introductieprijs van het spel is € 24,95

Meer informatie of aanmelden kan via info@dartelenvrij.nl


Ervaringsverhaal:

Afgelopen maanden heb ik het spel al mogen spelen met verschillende coachees. Ook mocht ik het spel spelen in gezinnen. Het bracht inzicht en resulteerde in afspraken rondom conflict situaties.
Zo werd er in een gesprek met een meisje van 17 jaar en haar vader afgesproken dat vader haar in eerste instantie met rust laat. En dat meisje zelf terug komt op een conflict situatie. Wel binnen kaders dus op dezelfde dag. Maar, eerst afkoelen. Dit bracht onder ander meer begrip en zicht.